Naar één woonmaatschappij in Mechelen-Willebroek

31 May, 2022 |Volkshuisvesting Willebroek

Je las het misschien al in de krant? In de volgende jaren werken de sociale huisvestingmaatschappijen en sociale verhuurkantoren in Vlaanderen samen en vormen ze woonmaatschappijen. Concreet betekent dit dat er tegen ten laatste 30 juni 2023 in Mechelen-Willebroek slechts één woonorganisatie zal zijn.

Volkshuisvesting Willebroek zal in de regio Mechelen-Willebroek een nieuwe woonmaatschappij vormen met Woonpunt Mechelen, de sociale koopmaatschappij KLEMO en de sociale verhuurkantoren SVK Mechelen en SVK Optrek. De gesprekken hierover zijn al gestart en Woonpunt Mechelen werkt ondertussen een tijdje nauw samen met SVK Mechelen en KLEMO.

Waarom één woonmaatschappij?

De beslissing van de Vlaamse overheid heeft als doel de dienstverlening zo eenvoudig, klantvriendelijk en efficiënt mogelijk te maken. Iedere (kandidaat-)huurder en koper weet beter waar hij terecht kan. De nieuwe woonmaatschappij zal nog efficiënter kunnen werken dan vandaag. Zo kunnen we een betere kwaliteit en laagdrempelige dienstverlening bieden.

En verder?

De huidige kantoren in Mechelen en Willebroek blijven bestaan zodat iedereen in zijn eigen gemeente terechtkan. Wel bundelen we al onze expertise. In het beleid van de woonmaatschappij zal er ook voldoende aandacht zijn voor lokale wensen en noden.

Waar private initiatieven uitblijven, kunnen de Stad Mechelen en de gemeente Willebroek samen met de woonmaatschappij projecten realiseren die een positief effect hebben op een wijk of een buurt.

Goed om te weten: voor jou als huurder verandert er momenteel helemaal niets. Onze dienstverlening en jouw contactpersonen blijven gewoon dezelfde. We informeren je regelmatig over de fusie via onze website, sociale media en onze huurderskrant Woonpraat.

 

Woonmaatschappij zoekt nieuwe naam!

Met oog op de vorming van een woonmaatschappij voor de regio Mechelen-Willebroek zijn we nog op zoek naar een nieuwe naam.

Heb jij inspiratie?
We horen je ideeën graag! Laat van je horen en bezorg ons jouw idee via info@volkshuisvestingwillebroek.be.  

Laatste Nieuws

Vanaf vandaag kan je jouw plaats op de...

Word jij onze nieuwe collega?
Wij zijn...